Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a anunţat candidatura la preşedinţie în timpul vizitei la Nijni Novgorod

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a anunţat candidatura la preşedinţie în timpul unei vizite la GAZ Group, companie producătoare de automobile din Nijni Novgorod, Rusia. Decizia liderului de la Kremlin de a candida la alegerile prezidenţiale din Rusia, programate pentru anul 2018, era una firească în condiţiile în care presiunile exercitate la adresa Rusiei cresc, susţin analiştii politici. Amintim că preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut acest anunţ important miercuri, 6 decembrie, în timpul întâlnirii sale cu muncitorii de la GAZ Group (Gorkovski Avtomobilnîi Zavod – în rusă) o companie producătoare de automobile din Rusia. Gestul preşedintelui denotă faptul că el intenţionează să reziste presiunilor externe prin dezvoltarea potenţialului intern al statului rus.

În opinia analiştilor politici, Putin consideră că forța principală a statului rus sunt muncitorii şi cetăţenii cu meserii şi mizează în campania electorală pe sprijinul electoratului său fidel, locuitorii marilor oraşe şi marilor centre industriale.

«Voi candida la funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse!», a spus ieri preşedintele rus, Vladimir Putin, aflat în vizită la GAZ Group din oraşul Nijni Novgorod./vdraguta/lbadiu

www.russian.rt.com – 7 decembrie