Pentru Guvernul de la Bucureşti prioritatea zero rămâne situaţia cetăţenilor români din Marea Britanie după Brexit

După anunţul încheierii primei faze a negocierilor dintre britanici şi europeni, ministrul român de Externe crede că important este acum ca autorităţile de la Londra să detalieze prevederile referitoare la drepturile cetăţenilor din ţările Uniunii Europene pe teritoriul Marii Britanii.

Teodor Meleşcanu: Va trebui însă să vedem concret care vor fi prevederile referitoare la această şedere a cetăţenilor europeni, inclusiv a cetăţenilor români, pe teritoriul Marii Britanii. În principiu, angajamentul Marii Britanii este că toţi cei care se află pe teritoriu cu acte în regulă se vor bucura în continuare de acelaşi statut şi după ieşirea Marii Britanii din UE.

Realizator: Pentru Guvernul de la Bucureşti prioritatea zero rămâne situaţia cetăţenilor români din Marea Britanie în perspectiva continuării negocierilor privind Brexit, a spus la rândul său ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. El va reprezenta România la următorul Consiliu Afaceri Generale, în contextul negocierilor generate de ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii. Până la finalizarea procesului de negociere, a mai spus ministrul pentru Afaceri Europene, rămânem prudenţi, dar, totodată, optimişti./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 decembrie