Autorităţile sunt pregătite să facă faţă provocărilor iernii

Autorităţile sunt pregătite să facă faţă provocărilor iernii – afirmă premierul Mihai Tudose. Acesta a avut, în această seară, discuţii cu reprezentanţii Ministerului de Interne, în contextul în care meteorologii avertizează că se strică vremea.

Mihai Tudose: Este clar că intrândăm în decembrie, de acum astea sunt fenomenele meteo care ne aşteaptă. Şi am venit să discut, fiind anunţat că este şi o pregătire la Ministerul de Interne pe acest subiect, să văd despre ce este vorba şi cât de bine pregătiţi sunt, şi sunt. Am rugat Poliţia să îşi ia în serios şi rolul de prevenire, în special pe circulaţia rutieră, fiindcă e preferabil să închidem un drum până când se deszăpezeşte decât să ne chinuim să scoatem de prin nămeţi şi nici nu ştim pe cine să căutăm.

Până mâine la ora 16:00, este în vigoare un cod galben de ninsori şi viscol care vizează zona de munte. Local, vor fi ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60 de kilometri pe oră. Pe creste, rafalele vor ajunge şi la 90 de kilometri pe oră. Şi tot până mâine la ora 16:00, este cod galben de vânt în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie