Conferinţă de presă susţinută de organizaţia laureată cu Premiul Nobel pentru Pace, ICAN

La Institutul Nobel din Oslo a avut loc astăzi conferinţa de presă susţinută de organizaţia laureată anul acesta cu Premiul Nobel pentru Pace. Este vorba de ICAN – Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare.

Corespondenţă din Oslo – Reporter: Corina Negrea – „Nicio fiinţă umană nu ar trebui să treacă vreodată prin calvarul prin care am trecut noi” – spunea astăzi Setsuko Thurlow, de 85 de ani, supravieţuitoare a bombardamentului nuclear de la Hiroshima, prezentă la conferinţa de presă a ICAN, organizaţia laureată anul acesta cu Premiul Nobel pentru Pace, conferinţă care a avut loc la Institutul Nobel din Oslo. Setsuko Thurlow: Nimeni nu ar trebui să treacă vreodată prin calvarul unui atac nuclear. Războiul nu a fost niciodată o soluţie, doar soluţiile diplomatice sunt cu adevărat soluţii.

Reporter: Prezent de asemenea la conferinţa de presă, Tilman Ruff, copreşedinte al unei federaţii internaţionale a medicilor din 64 de ţări care militează pentru prevenirea războaielor nucleare, spunea şi el:

Tilman Ruff: O armă nucleară este o armă nucleară, iar efectele unui bombardament nuclear nu discriminează.

Reporter: Mâine, la ora 14:00 ora României, tot aici la Oslo va avea loc ceremonia decernării Premiului Nobel pentru Pace. Trei ore mai târziu, la Stockholm, se va desfăşura şi ceremonia de decernare a celorlalte premii Nobel – cele pentru literatură şi ştiinţe, medicină sau fiziologie, chimie, fizică, precum şi cel al Băncii Centrale a Suediei, în ştiinţe economice, în memoria lui Alfred Nobel./rpatulea/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie