Alexandru Tomescu cântă Mozart la Sala Radio

Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara lui de poveste revin la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, miercuri, 20 decembrie, de la ora 19:00.

Sub bagheta dirijorului Martin Panteleev, orchestra va interpreta un program integral Mozart. Seara se va deschide cu uvertura operei La clemenza di Tito, iar Alexandru Tomescu va intra în scenă pentru a interpreta Concertul nr. 2 în re major pentru vioară şi orchestră. Programul se va încheia cu Simfonia nr. 41 în do major, cunoscută sub numele de Jupiter.

Cu o carieră naţională deja consolidată şi cu o expunere internaţională în plină ascensiune, Alexandru Tomescu cântă din 2007 pe vioara care i-a aparţinut lui Ion Voicu. A realizat, câţiva ani la rând, Turneul Stradivarius, concertând în zeci de localităţi, cu programe care au cuprins câteva integrale-eveniment pentru viaţa muzicală românească şi care i-au conturat reputaţia de a fi, astăzi, unul dintre cei mai bine cotaţi violonişti români.

Dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Sofia şi dirijor asociat al Orchestrei Naţiunilor, Martin Panteleev a colaborat cu orchestre prestigioase şi a susţinut turnee în Europa, Statele Unite ale Americii şi Africa.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

RADOR (19 decembrie)