Ultimul pe listă! de Teodor Oprişan, la Radio România Actualităţi

Teatrul naţional radiofonic prezintă, în premieră, la Radio România Actualităţi, vineri 22 decembrie, de la ora 23:05, comedia Ultimul pe listă! de Teodor Oprişan.

Comedia va oferi publicului ascultător un spectacol inedit, care aduce în atenţie, cu mult umor, una din faţetele folosirii în mod excesiv şi evident dăunător, a internetului. Comedia, scrisă de un autor dedicat genului umoristic radiofonic de multă vreme, este o reuşită îmbinare între comicul de situaţie şi cel de limbaj, facilitând astfel o absorbţie lejeră a scenariului şi prin intermediul interpretării, plină de savoare şi haz, a unor actori, familiarizaţi cu înregistrările din studiourile noastre de teatru radiofonic, având la activ foarte multe spectacole de comedie şi divertisment bine primite de ascultătorii noştri. Astfel veţi avea ocazia să-i audiaţi pe: Dan Condurache, Dorina Lazăr, Mihai Mălaimare, Valentin Teodosiu, Vasile Muraru, Marius Rizea, Gabriela Popescu, Eugen Cristea, Ştefan Velniciuc, Silviu Biriş, Manuela Ciucur.

Ultimul pe listă! se încadrează în tabloul satirico-umoristic creat de anumite cutume ale tinerei generaţii şi folosirea nocivă, cu ajutorul internetului, a diferitelor agenţii matrimoniale. Scenariul conceput anume pentru teatrul radiofonic prezintă şi alte tare ale societăţii actuale, în care trăim şi se constitue ca o satiră autentică la adresa ipocriziei şi a marasmului existenţial, în care se complac unii din indivizii societăţii noastre de comsum.

Textul este scris concis, fără lungimi neproductive, cu răsturnări de situaţie, care stârnesc tot hazul şi buna dispoziţie publicului ascultător. Regia de montaj: Robert Vasiliţă. Regia de studio: Renata Rusu, Janina Dicu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Regia artistică: Vasile Manta. Redactor şi producător: Mircea Zăvoianu. O producţie a Teatrului naţional radiofonic decembrie 2017.