Casele din Suedia ar putea susţine greutatea saniei lui Moş Crăciun când aceasta va ateriza pe acoperişurile înzăpezite, însă doar dacă el nu va încerca să livreze prea multe cadouri o dată, conform unei companii de construcţii din această ţară.

Corpolentul Moş Crăciun ar cântări în jur de 150 de kilograme, iar renii săi şi sania circa o tonă, a calculat compania suedeză de construcţii NCC care a adăugat la greutatea totală încă 50 de kilograme pentru cadouri. Casele din Suedia ar susţine cu uşurinţă această sarcină şi o presiune de 50% în plus, rezultată în urma forţei aterizării pe acoperiş, dar şi o jumătate de metru de zăpadă, a declarat proiectantul în construcţii Thomas Lecher.

Însă cadourile pentru toţi copiii din lume, adică circa două miliarde, ca şi un sac îndeajuns de mare pentru a le cuprinde, ar cântări cel puţin 200.000 de tone dacă ar fi livrate în cadrul unui singur transport.

”Sub o asemenea presiune, o casă din Suedia ar fi cam la fel de rezistentă ca hârtia”, a menţionat Lecher. „Însă este clar ca lumina zilei că el are acces la un fel de magie de Crăciun”, a adăugat el, potrivit sursei citate./rlambru

www.independent.md – 22 decembrie