Mii de turişti îşi vor petrece sărbătorile în staţiunile montane

Mii de turişti îşi vor petrece sărbătorile în staţiunile montane. Predeal, Sinaia şi Buşteni se află în topul destinaţiilor, gradul de ocupare a locurilor de cazare fiind în aceste staţiuni de aproape 80%. La munte a nins abundent la altitudini mari, pârtiile situate în Valea Dorului şi Valea Soarelui sunt foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă depăşind jumătate de metru. Autorităţile din Sinaia lucrează pentru amenajarea pârtiei care se află sub traseul telegondolei care urcă din staţiune la Cota 1.400 din Bucegi. Astfel, pe pârtia nouă au fost puse în funcţiune tunurile pentru zăpadă artificială, această pârtie fiind oficial deschisă de astăzi pentru turişti. Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia sau face snowboard la Sinaia, inclusiv în ziua de Crăciun, când programul instalaţiilor de transport pe cablu din staţiune va începe la ora 10:30 şi va ţine până la ora 17:00. În staţiunea Buşteni, turiştii pot merge în parcul de distracţii de pe domeniul Kalinderu.

La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, noul Hotel de Gheaţă, un obiectiv unic în România, se deschide astăzi. Cei mai mulţi turişti, care şi-au făcut deja rezervări pentru a se caza în camerele îngheţate sunt străini, ne-a informat corespondentul nostru. Ce temă are în acest an hotelul de gheaţă ne spune corespondenta noastră Carmen Vulcan:

Reporter: Muzica a fost aleasă tema acestui al 13-lea hotel de gheaţă care s-a construit în Munţii Făgăraş la peste 2000 de metri altitudine. Fiecare din cele 15 camere a fost decorată cu sculpturi în zăpadă şi gheaţă reprezentând vedete ale muzicii româneşti şi internaţionale, spune Daniel Corbu, directorul de marketing al hotelului de gheaţă.

Daniel Corbu: Fiecare cameră este dedicată unui cântăreţ anume. De exemplu, Corina Chiriac, Holograf, O-Zone, iar din muzica internaţională avem ABBA, The Rolling Stones, Michael Jacskon, Madonna, chiar vedete. Începând cu data de 25 până după Revelion tot hotelul este ocupat.

Reporter: Cine sunt în general cei care au făcut rezervări, turişti români sau străini?

Daniel Corbu: Marea majoritate a turiştilor cazaţi sunt străini. Bineînţeles, sunt şi doritori din ţară de la noi, dar deocamdată este la un număr destul de mic. Anul acesta preconizăm să avem o creştere mult mai mare. Anul trecut au fost în jur de 600 de persoane cazate. Anul acesta aşteptăm în jur de 800.

Reporter: În timpul zilei Hotelul de Gheaţă poate fi vizitat ca obiectiv turistic, cu plata unui bilet de intrare. Amintim că în această perioadă singura cale de acces spre Bâlea Lac este telecabina, cu plecare de la Bâlea Cascadă, care circulă însă doar în condiţii meteo favorabile./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie