Români răniţi în accidentul de tren petrecut în oraşul Alcala de Henares

Mai mulţi români au fost răniţi, ieri, în accidentul de tren petrecut în oraşul Alcala de Henares, din estul Madridului. Impactul garniturii de tren cu tamponul de la capătul liniei a provocat rănirea a peste 40 de persoane. Autorităţile susţin că majoritatea persoanelor afectate au suferit răni uşoare, neavând nevoie de spitalizare, dar realitatea este că spitalele sunt prea pline pentru cazurile care nu sunt considerate grave.

Corespodenţă din Spania – Reporter: Annamaria Damian – Marius Gîţeiu locuieşte în Alcala de Henares, unde are un magazin de produse româneşti. Soţia lui, Nana, munceşte într-un oraş vecin şi face naveta zilnic cu trenul personal.

Marius Gîţeiu: Venea de la Torrejón, de la serviciu. Am înţeles că era pe scara trenului şi dintr-o dată a fost o smucitură puternică.

Reporter: Cum se simte ea acum? Ce a păţit?

Marius Gîţeiu: Are clavicula ruptă în trei, clavicula stângă, faţa este tumefiată, e vânătă şi umflată şi genunchiul stâng e negru. Erau pe scări mai multe persoane şi au căzut unii peste alţii. Cum au căzut, a rămas inconştientă, de aia nu-şi aduce aminte ce şi cum.

Reporter: Şi este în spital acum?

Marius Gîţeiu: Nu. Am fost la Torrejón, pentru că aici nu mai erau locuri. Marţi de abia o s-o vadă anestezistul, pentru că nu au locuri.

Reporter: Trebuie operată.

Marius Gîţeiu: trebuie operată, da. Nu poate să stea culcată, o doare, vă daţi seama, că nu are nimic pus decât o proteză care îi ţine mâna. Medicamente şi tot timpul trebuie s-o ajut.

Reporter: Veţi face plângere?

Marius Gîţeiu: Probabil că da.

Reporter: Nu se cunosc, deocamdată, cauzele accidentului de tren de la Alcala de Henares şi se aşteaptă o anchetă în acest sens. Potrivit primelor date, viteza garniturii era de 4 km/h, trenul ajungând la capăt de linie, iar conductorul nu consumase alcool sau droguri, ceea ce indică o posibilă defecţiune mecanică./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie