Creştinii ortodocşi şi greco-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Ştefan

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ştefan, primul martir creştin care a pierit pentru credinţă. El a fost contemporan cu apostolii lui Iisus Hristos şi, acuzat de blasfemie de către clericii evrei, a fost omorât prin lapidare. Despre această sărbătoare, le-a vorbit colegilor de la Radio România Reşiţa, părintele Mihăiţă Dicu.
Mihăiţă Dicu: Au fost aleşi din cadrul comunităţii şapte bărbaţi plini de duh sfânt şi de înţelepciune, printre care primul a fost Sfântul Ştefan. Ei predicau cuvântul Evangheliei, botezau şi ajutau la desfăşurarea cultului aparţinând bisericii din Ierusalim. Sfântul Ştefan este acuzat de evrei că aduce blasfemie lui Dumnezeu şi lui Moise prin cuvântul învăţăturii sale şi este ucis cu pietre. După ce îl vede pe Mântuitorul Iisus Hristos în chip minunat în slavă, stând de-a dreapta lui Dumnezeu, s-a rugat pentru sine şi pentru cei care îl omorau zicând: „Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta”.
Realizator: Potrivit Ministerului de Interne, peste 450.000 de români îşi serbează astăzi onomastica, cei mai mulţi fiind bărbaţi. De sărbătoarea Sfântului Ştefan posturiled e radio România Cultural şi Antena Satelor transmit Liturghia de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, începând cu ora 10.

Potrivit Ministerului de Interne, peste 450 de mii de români îşi serbează astăzi onomastica, cei mai mulţi fiind bărbaţi. De sărbătoarea Sfântului Ştefan, posturile de radio România Cultural şi Antena satelor transmit liturghia de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, începând cu ora 10./lbadiu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 decembrie)