Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate si-au desemnat cei 39 de finalisti

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) anunta incheierea inscrierilor pentru Competitia Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate in anul universitar 2016-2017. Ca in fiecare an, concursul din cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate aduce in prim planul societatii romanesti o serie de tineri romani cu rezultate academice si extra-curiculare de exceptie.

Finalisti. In Concurs, la cele sase categorii de anul acesta, s-au inscris peste 80 de studenti romani din toate colturile lumii. Concurentii provin de la unviersitati de prestigiu international, precum Harvard University, Cambridge University, University of California at Berkeley, University College London, U.M.F Carol Davila sau Universitat of Stuttgart din Germania. Lista completa a finalistilor pentru categoriile Europa Universitar, Europa Post-Universitar, America de Nord, Alte Continente, Romania, si Erasmus este disponibila pe site-ul Galei,aici:  http://gala.lsrs.ro/finalisti-2018/

Juriul competitiei. Preselectia celor peste 80 de studenti, masteranzi si doctoranzi inscrisi in Concurs a fost realizata intr-o prima etapa de laureatii editiilor precedente, care au decis finalistii fiecarei categorii. Selectia finala a fost realizata de catre Marele Juriu, care anul acesta a fost alcatuit din: Acad. Prof. Dr. Ionel Valentin Vlad, Alina Pavalache, Stefan Popescu, Adina Dragomirescu, Sanda-Maria Ardeleanu, Dr. Delia Dimitriu, Dr. Roxana Bratu, Cristinel Popa Stoica.

Castigatori. Cei mai buni studenti romani inscrisi in competitie vor fi anuntati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate. Evenimentul va reuni peste 800 de participanti la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, studenti si tineri profesionisti, personalitati din mediul academic si sectorul public, din mediul de afaceri si cel neguvernamental. Totodata, la eveniment vor urca pe scena tineri artisti romani de renume international, alaturi de care invitatii si membrii Ligii vor sarbatori 9 ani de activitate a LSRS.

Gala LSRS 2018. La inceput de 2018, LSRS va anunta o noua serie de proiecte si noi beneficii dedicate comunitatii studentilor romani din afara granitelor tarii. Astfel, va invitam sa premiem impreuna excelenta academica in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, in data de 4 ianuarie 2018 la Palatul Parlamentului. Rezervarea unui loc in sala este gratuita si se face completand formularul disponibil aici http://bit.ly/InscriereGalaLSRS. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de inscrieri.

Pentru mai multe informatii despre evenimentul inceputului de an in societatea civila din Romania puteti accesa pagina de Facebook www.facebook.com/lsrs.romania sau website-ul Galei LSRS http://gala.lsrs.ro.

Gala Studentilor Romani din Strainatate 2018 este un eveniment organizat cu sprijinul Kaufland Romania – partener principal al evenimentului. De asemena, printre sponsorii evenimentului se numara si: Alexandrion,Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Compania Transilvana de Tipar (CTT), EximBank, British Council si ERASMUS+.

Parteneri logistici

Cube Production,Silviu Pal Photography, Danube Youth Alliance, Little Bucharest Old Town Hotel, Patiseria Tineretului, Pura Vida Sky Bar & Hostel.

Parteneri educationali

Institutul Bancar Roman, SMURD

Parteneri media

TVR International, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Rador, Agerpres, Adevarul, Caleaeuropeana.ro, Foreign Policy, Q Magazine, Ziare.com, Realitatea.net, Studentie.ro, AcademicLink, Edu-News, Online Student, DiasporaLive.ro, RomaniaPozitiva, StiriONG, iQool, Asociatia Jurnalistilor Romani de Pretutindeni (AJRP), Autentici.ro.