Poliţistul acuzat de pedofilie, adus la Judecătoria Sectorului VI pentru cererea de arestare

Poliţistul acuzat că ar fi agresat sexual doi copii se află la această oră la Judecătoria Sectorului 6 din Bucureşti, unde se judecă cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost reţinut ieri, după ce un coleg de al său l-a recunoscut şi a anunţat Poliţia Capitalei, după trei zile de la agresarea celor doi minori. Însă şefa Ministerului de Interne, Carmen Dan, este nemulţumită de modul în care şefii din Poliţia Română au comunicat pe marginea acestui caz, dar şi de faptul că alte două cazuri în care ar fi fost implicat agresorul nu ar fi fost soluţionate. Ea a cerut astăzi mai multe demisii şi a propus premierului înlocuirea din funcţie a şefului Poliţiei Române.
Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, s-a declarat nemulţumită că nicio persoană care ocupă funcţie de conducere în Poliţia Română nu a ieşit public să ofere explicaţii în legătură cu agentul, dar şi de faptul că acesta a fost menţinut în funcţie, deşi existau suspiciuni asupra sa de comiterea mai multor fapte asemănătoare.
Carmen Dan: „Ce s-a întâmplat de exemplu cu cercetarea faptei de agresiune sexuală din decembrie 2015, care a fost înregistrat la Secţia 18 Poliţie, apoi din aprilie 2016 a stat la Parchetul Judecătoriei Sector 5 până în data de 3 august 2016, când a ajuns la Biroul Control Intern al Brigăzii Rutiere Române. De atunci, mai mult de un an, s-a stat pe o lucrare care îl privea direct pe acest poliţist agresor, iar în acest timp poliţistul agresor avea şi activitate operativă, pentru că acorda amenzi”.
Ministrul a cerut să fie refăcut sistemul de testare psihologică în Ministerul de Interne, întrucât cel actual este depăşit şi, în plus, nelicenţiat.
Carmen Dan: „Am aflat cu stupefacţie că în majoritatea unităţilor din Poliţia Română se folosesc teste psihologice fără licenţă. Deja aveam un proiect de modificare a ordinului de ministru care reglementează această activitate, pentru că la finalul anului trecut, anterior acestui nefericit eveniment, ne-am gândit că avem nevoie de câteva modificări în condiţiile în care anul acesta urmează să încadrăm în minister aproape 7.000 de oameni”.
Reprezentanţii a două partide de opoziţie – Partidul Naţional Liberal şi Uniunea Salvaţi România – au cerut la rândul lor demisia ministrului de interne, Carmen Dan, pentru modul în care a fost gestionat cazul poliţistului pedofil./csimion/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 ianuarie)