Kommersant: Kosovo este sub o presiune foarte mare a Occidentului din cauza Tribunalului Special

Kosovo a intrat sub cea mai puternică presiunea a țărilor occidentale pentru încercarea liderilor kosovari de a desființa Tribunalul Special pentru crime de război, iar dacă acest lucru se întâmplă, Kosovo este amenințat de izolare internațională, scrie cotidianul „Kommersant” din Moscova. Cotidianul constată că problema desfiinţării acestei instanțe va fi dezbătută de Parlamentul kosovar la prima sesiune a acestui an, care va avea loc în următoarele zile.
În articol se adaugă că autoritățile din Kosovo refuză să îndeplinească şi alte două obligații privind demarcarea frontierei cu Muntenegru, precum și instituirea Uniunii Comunităților Sârbe, deși UE și Statele Unite au avertizat că fără acest lucru nu va fi nici liberalizarea vizelor cu Kosovo.
„Kommersant” precizează că semnalele din Occident nu au rămas neobservate în Kosovo, deoarece au început „semnăturile-on line” pentru petiții cu solicitarea de a nu se desfiinţa Tribunalul Special, și ca să se ratifice acordul privind granița cu Muntenegru./ciliu/opopescu

www.tanjug.rs – 10 ianuarie