Cântăreaţa Lucky Marinescu a decedat miercuri, la vârsta de 83 de ani

Miercuri, 10 ianuarie, una dintre marile voci ale muzicii uşoare româneşti, cântăreaţa Lucky Marinescu a plecat să cânte în corul îngerilor. Vestea a fost dată de fiul artistei, Lawrence Marinescu, care a transmis îndurerat ca mama sa, care a trait ”în muzică şi prin muzică s-a stins din viaţă în urma unei suferinţe îndelungate”.
Lucreţia ‘Lucky’ Marinescu s-a născut la data de 12 iulie 1934 în oraşul Cahul, România, aflat azi pe teritoriul Republicii Moldova. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca, iar artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza”, după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”. A lucrat la Teatrul de Operetă şi mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase” din Bucureşti pentru ca în anul 1954 să fie fost angajată la Teatrul „Savoy” din Bucureşti unde a debutat în spectacolul „Magazinul de stat”, cu Nicolae Stroe şi Zizi Şerban. Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu” din Bucureşti cu care a făcut turnee în aproape toate ţările Europei. Lucky Marinescu a cântat pe scena prestigiosului teatru Olympia din Paris şi pe cea a Teatrului de Revisă Bobino, din Montparnasse, Paris, la Oktiabriskaya (Moscova), Lucerna (Praga), la Teatrul de Vară din Roma, la Palatul Culturii de la Varşovia şi la celebrul Friedrichstadtpalast din Berlin. A întreprins turnee în Israel şi în câteva ţări africane. În deceniile ’70-’80, Lucky Marinescu a fost una dintre cele mai difuzate voci ale muzicii uşoare la Radio România.
Memorabile interpretările melodiilor ”Ploaia și noi”, „Țărăncuța”, sau a ”Saniei cu Zurgălăi”, preluată şi de Edith Piaf. De asemenea, este cunoscută pentru interpretare pieselor „Replici”, compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, şi „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie”. ”Amintirea ei va dăinui peste ani în inimile şi sufletele noastre”, este mesajul transmis de Lawrence Marinescu.

Cătălina Păunel