Sibiul va găzdui, în prima jumătate a anului 2019, primul summit al Uniunii Europene după Brexit

Sibiul va găzdui, în prima jumătate a anului viitor, primul summit al Uniunii Europene care va avea loc după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar. Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu a vizitat, astăzi, sălile în care se vor desfăşura întrunirile la care vor participa cei 27 de lideri europeni şi peste 400 de invitaţi de rang înalt:

Victor Negrescu: Guvernul României sprijină această organizare. Am identificat sălile, am identificat cum organizăm, am identificat reuniunile informale. Pot să vă comunic că avem identificată infrastructura pentru a organiza aceste reuniuni aici, la Sibiu şi că vom depune eforturi pentru a ameliora acolo unde există anumite limitări sau sincope.

Realizator: Reamintim că România va deţine, în prima jumătate a anului viitor, preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Propunerea ca primul summit european care va avea loc după Brexit să se desfăşoare la Sibiu a fost lansată, anul trecut, de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker./ilixandru/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 ianuarie