Protestatarii clujeni au ajuns la Sighişoara

Protestatarii clujeni, care au plecat la mijlocul acestei săptămâni pe jos către Bucureşti, au trecut de Sighişoara şi vor să se apropie cât mai mult în această seară de Braşov. Ţinta finală este să ajungă pe 20 ianuarie în capitală, unde vor participa la un protest anunţat împotriva demersului actualei puteri de a modifica legile justiţiei. Iniţiatorul marşului speranţei, horticultorul clujean Sorin Bobiş, participant la revoluţia din decembrie 1989, este însoţit de fiul său de 18 ani, dar şi de alte persoane care s-au alăturat în localităţile de pe traseu, printre care un jurnalist, un cetăţean francez stabilit în România sau persoane nevăzătoare.
Sorin Bobiş: „Am primit destul de multe mesaje din ţară, atât de susţinere, cât au fost şi oameni care s-au oferit să ne ajute pe parcurs, pe drum, cu cazare, cu masă. Mesajul nostru: toată lumea la Bucureşti. În 20 ianuarie să fim acolo, pentru că, după revoluţia din 1989, practic singurul motiv care ne-a scos în stradă a fost acesta, comunismul. Vorbim de comunism ca mentalitate şi împotriva lui luptăm!”
A continuat azi şi protestul de la Sibiu. Câteva zeci de persoane s-au strâns din nou în faţa sediului PSD din municipiu pentru a critica demersul puterii de a modifica legile justiţiei. Protestul, intitulat „Vă Vedem”, continuă de mai bine de o lună, iar participanţii afirmă că se vor deplasa şi ei la protestul anunţat în Bucureşti, informează corespondentul Carmen Vulcan./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 ianuarie)