Slujbă de pomenire a Regelui Mihai la Săvârşin

O slujbă de pomenire a Regelui Mihai a fost oficiată astăzi la Săvârşin, un parastas special, cum l-au numit preoţii. Familia regală nu a fost prezentă astăzi la acest eveniment.
Reporter: Loredana De-Maio(Radio Timişoara) – La slujba de pomenire oficiată de preotul paroh din Săvârşin, Călin Mădăluţă, au participat în jur de 200 de enoriaşi. Oamenii îşi amintesc că regele obişnuia să vină des la biserică şi în mijlocul comunităţii.
-: Venea la sărbători, la Paşti. Am fost obişnuiţi, aşteptam să vină. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!
Reporter: Pentru că regele Mihai I este considerat un om al locului, Primăria şi comunitatea locală din Săvârşin au pregătit circa 200 de pachete cu colaci şi colivă la împlinirea celor 40 de zile de la moartea sa.
Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârşin: Era un obişnuit al locului şi era tot timpului între noi, când era în România. După cum ştiţi, prefera să stea la Săvârşin, să vină la slujba de la Biserica Ortodoxă din Săvârşin, de aceea am considerat că este potrivit şi este de datoria noastră să facem această slujbă de pomenire şi la Săvârşin, chiar dacă ea s-a săvârşit şi la Curtea de Argeş.
Reporter: Membrii familiei regale nu au fost prezenţi la parastas, însă au participat angajaţi ai familiei regale de la Castelul Săvârşin./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 ianuarie)