Cine este Viorica Dăncilă

Cine este Viorica Dăncilă, desemnată în urmă cu câteva minute de Preşedintele României, Klaus Iohannis, să formeze un nou guvern PSD-ALDE:

Reporter: Kristin Bucur – Viorica Dăncilă are 54 de ani şi este de profesie inginer. A fost mai întâi profesoară la liceul din Videle, iar până în 2009 inginer la OMV Petrom. În 2006 a obţinut o diplomă de master în „spaţiul public european” la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Capitală. A intrat în politică în 1996, în Partidul Social Democrat, şi a urcat treptat în ierarhia formaţiunii. Ea a ocupat funcţiile de consilier local în Videle, consilier judeţean în Teleorman şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman. Din 2009 a devenit eurodeputată, demnitate pe care o deţine şi în prezent.

În Parlamentul European, ea deţine funcţia de lider al delegaţiei deputaţilor europeni români din Grupul Socialiştilor şi Democraţilor, este vicepreşedinta Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală şi membră în Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen, dar şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Peninsula Arabică. Din 2015 este Preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 ianuarie