Meciurile din campionat, antrenament pentru Europa

”Tigroaicele” au o săptămână de foc: două meciuri în ”Liga Florilor”, programate vineri și duminică în Sala Polivalentă, apoi duelul stelar cu Győr, din Liga Campionilor, din 26 ianuarie.

Handbalistele pregătite de Helle Thomsen au început tare anul 2018. Sportivele de la CSM București au în luna ianuarie meciuri în toate cele trei competiții: Liga Florilor, Cupa României și Liga Campionilor.  Mai mult decât atât, liderele din campionatul intern au de disputat două meciuri în 48 de ore. Concret, vineri, ”tigroaicele” întâlnesc CSU Danubius Galați (ora 19.00, în direct pe Digisport și Telekomsport), iar duminică AHCM Slobozia (ora 20.00), ambele partide la Sala Polivalentă. Aceeași arenă va găzdui, săptămâna viitoare, la 26 ianuarie, confruntarea din Liga Campionilor, cu Győr, partida care va consemna duelul ultimelor două regine ale Europei.

Deși gândul le zboară la meciul contra unguroaicelor, handbalistele de la CSM București nu privesc cu superficialitate jocurile cu CSU Danubius Galați și AHCM Slobozia.

”Meciurile din campionatul intern ne ajută să pregătim partidele din Liga Campionilor”, a spus portărița Jelena Grubisic. ”Vom încerca să punem cât mai multe lucruri la punct. Sperăm să rezolvăm toate detaliile în meciurile de campionat, să jucăm cât mai bine. Vom aborda jocurile la victorie și nu ne gândim la alte lucruri. Dacă ne e frică de accidentări, sigur acestea vor veni. Vom da totul pe teren să ne facem treaba cât mai bine”, a mărturisit și Aneta Udriștioiu.

Cele două, ca și restul coechipierelor, abia așteaptă să-și verifice forțele cu deținătoarea trofeului Ligii Campionilor.

” Avem o grupă foarte grea, dar suntem o echipă puternică cu multe jucătoare de top și vom da totul pentru victorie.Vor fi șase meciuri în grupă, noi și Győr avem deja șase puncte, primul meci, cel de debut, va însemna mult pentru noi. Dacă-l vom câștiga, vom avea putere și energie pentru meciurile care vor urma”, a spus Grubisic, în timp ce Aneta Udriștioiu a punctat:” Abia așteptăm meciul cu Győr, unul foarte important pentru noi! Ne dorim să facem un joc bun, să luăm cele două puncte și să ne bucurăm alături de fani. Sperăm să ne facem jocul, nu ne interesează jocul lor. Este important să învingem, e un meci de moral. Dacă vom câștiga e un plus, mai ales că este un meci acasă și contează mult pentru noi”.

Toate meciurile din Liga Campionilor de pe teren propriu ale ”tigroaicelor” s-au jucat cu ”casa închisă”, iar partida cu Győr nu face notă discordantă. Tocmai pentru că Sala Polivalentă va fi plină, handbalistele fac apel la fani să le susțină  pe tot parcursul meciului cu unguroaicele.

”Este plăcut atunci când fanii vin și te susțin și în partidele din campionat, dar este foarte important să vină la jocurile din Liga Campionilor, să ne împingă din spate, să facă atmosferă frumoasă. Cu ajutorul lor avem mai multe șanse să câștigăm. Și în prima parte a Ligii Campionilor, când am jucat la Sala Dinamo, au fost mulți oameni, acum la Polivalentă va fi și mai frumos”, a spus Jelena Grubisic.