Ministrul de interne, Carmen Dan, anunţă o analiză a activităţii poliţiei, urmată de o reformare a sistemului

Ministrul de interne, Carmen Dan, anunţă o analiză a activităţii poliţiei, urmată de o reformare a sistemului. Declaraţia a fost făcută, astăzi, după instalarea în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului Cătălin Ioniţă, care îl înlocuieşte pe Bogdan Despescu, demis de premierul interimar.
Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a cerut noii conduceri a Poliţiei Române să facă o analiză a sistemului, iar ulterior, în termen de o lună, să prezinte un plan de măsuri.
Carmen Dan: „Am transmis mai degrabă asumarea unei misiuni. Această misiune priveşte reforma profundă pe care şi-au asumat ca, împreună şi cu susţinerea conducerii ministerului, să o înfăptuiască în Poliţia Română. Înseamnă identificarea în totalitate, în integralitate a tuturor vulnerabilităţilor din sistem, asumarea problemelor pe care le identificăm şi, bineînţeles, identificarea soluţiilor. De aceea spun, că urmare acestei analize, sau imediat după această analiză, vom discuta pe un plan foarte bine fundamentat şi asumat”.
Reporter: Întrebată care au fost motivele pentru care a cerut demiterea fostului şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, ministrul a menţionat proasta comunicare şi gestionare a problemei în cazul poliţistului acuzat de pedofilie./ilixandru/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 ianuarie)