FOTO: Zeci de mii de oameni au protestat, în Bucureşti şi în alte mari oraşe din ţară, faţă de modificările aduse legilor justiţiei

Zeci de mii de oameni au protestat, în această seară, în Bucureşti şi în alte mari oraşe din ţară, faţă de modificările aduse de parlament, luna trecută, legilor justiţiei, dar şi faţă de recentele măsuri fiscale adoptate de guvern. În Capitală oamenii s-au adunat mai întâi în Piaţa Universităţii, după care au plecat în marş spre Palatul Parlamentului, pe care l-au pichetat zeci de minute. Reporterul nostru, Daniela Mănuţă, i-a însoţit pe protestatari pe tot parcursul manifestaţiei şi ne spune, acum, în direct, ce se întâmplă în Piaţa Constituţiei.
Reporter: Au mai rămas câteva sute de persoane aici în Piaţa Constituţiei care mai scandează din când în când lozinci împotriva parlamentului şi guvernului. Foarte mulţi oameni au început în schimb să plece după ora 21:00, iar până acum prin intermediul unui sistem de sonorizare mai multe persoane venite din diferite zone ale ţării au luat cuvântul şi şi-au exprimat nemulţumirile. Am stat de vorbă mai devreme cu câţiva participanţi la acest protest şi i-am întrebat: ce i-a determinat să iasă în stradă?
-: Nemulţumirea faţă de modificările pe care vor să le facă la Legile justiţiei, faptul că sunt aroganţi, faptul că sunt mincinoşi, faptul că nu mai au nici un fel de bun simţ.
Reporter: Cum aţi perceput dvs. aceste modificări la Legile justiţiei?
-: Dezastruoase, fără nici un fel de cercetare a opiniei publice şi fără a se ţine cont de opinia publică. Fără a se ţine cont câtuşi de puţin de faptul că factorii decizionali sunt în mare parte infractori efectiv. Deci apropape jumătate din parlamentari sunt puşcăriabili sau puşcăriaşi. Este ceva de necrezut. Am sperat cu toţii că după aderarea la UE lucrurile nu vor mai fi ca înainte. Păi sunt mai rău ca înainte. Iar faptul că lucrurile astea se întâmplă în anul centenarului mie mi se pare oribil. Cu toţii suntem români, anul acesta trebuia să fim cu toţii uniţi în a face bine pentru poporul român şi pentru ţară, în general. Cei de la guvern întotdeuna uită că totuşi reprezintă ţara acolo nu îşi reprezintă nişte interese proprii./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 ianuarie)