În capitală, 250 de utilaje de deszăpezire sunt gata să intervină, începând din această seară, pe arterele importante

Realizator: În capitală, 250 de utilaje de deszăpezire sunt gata să intervină, începând din această seară, pe arterele importante. Primarul general le-a cerut, astăzi, primarilor de sectoare, operatorilor de salubritate, administratorilor de clădiri şi cetăţenilor să cureţe zăpada din locurile publice, astfel încât activitatea cotidiană să nu fie pertubată.

Gabriela Firea: Aşa cum s-a acţionat şi aseară, trebuie şi mai energic, şi mai bine pregătit, atât cu utilaje, cât şi cu resurse umane, să acţionăm şi în această seară, astfel încât mâine dimineaţă, fiind luni, încep şi şcolile, nu trebuie să fie nimeni afectat de condiţiile meteo, de stratul de zăpadă care se depune. Solicit încă o dată tuturor operatorilor de salubritate care au contracte cu primăriile de sectoare să acţioneze cu seriozitate şi în această seară, aşa cum au făcut-o noaptea trecută, inclusiv cu tratamente de prevenţie şi sper să nu mai fie cazul de această dată ca săptămâna trecută, când nu mi-a făcut plăcere, dar a trebuit să constatăm că din nefericire unii dintre operatori nu şi-au făcut datoria conform planului nostru pe care ni l-am asumat, şi a fost nevoie ca Poliţia Locală să aplice sancţiuni.

Realizator: Primarul general al capitalei a mai anunţat că 700 de persoane fără adăpost vor fi cazate în spaţiile amenajate de primărie şi vor primi îngrijirile necesare dacă temperaturile scad foarte mult. De asemenea, bucureştenii au la dispoziţie numărul de telefon gratuit 0.800.800.868 unde pot fi sesizate eventalele probleme generate de vremea rea./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 ianuarie