Programe de formare profesională, în Vaslui

59 de programe de formare profesională sunt puse la dispoziţia şomerilor din judeţul Vaslui de către Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În planul de formare profesională pentru anul în curs intră şi 48 de deţinuţi.

Reporter: Alina Darie – Şi în 2018, AJOFM Vaslui organizează în mod gratuit cursuri de calificare, respectiv recalificare profesională pentru şomeri. Aceştia vor putea dobândi cunoştinţe teoretice şi practice în meserii precum agent de securitate, barman, brutar, bucătar, cofetar-patiser sau contabil.

Planul anual cuprinde 59 de astfel de programe de formare profesională pentru un număr de peste 1.000 de şomeri valslueni. Doritorii se pot înscrie la agenţiile locale de şomaj în baza unui dosar care trebuie să cuprindă: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, dar şi adeverinţă medicală din care să reiasă că este apt de muncă. Principalul scop al organizării cursurilor de recalificare a şomerilor este reducerea numărului de şomeri, dar şi creşterea absorbţiei pe piaţa locală a muncii./lazard/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 ianuarie