Selecţia naţională a spectacolelor pentru Eurovision

Începe seria spectacolelor selecţiei naţionale Eurovision. În acest an se vor desfăşura cinci preselecţii pentru finală, în cinci localităţi diferite. Prima confrunatre va avea loc astăzi la Focşani, în urma căreia vor fi aleşi primii trei finalişti.

Doina Gradea, directorul general al TVR: Am ales cinci semifinale pentru că avem cinci studiouri teritoriale ale TVR. Prima semifinală este la Focşani, următoarea semifinală este la Timişoara – o săptămână mai târziu, pe 28 ianuarie -, apoi este Turda. Este o premieră în istoria Eurovision: vom transmite în direct o semifinală din salina de la Turda. Apoi, la Craiova, iar ultima este la Sighişoara, urmând ca finala să fie la Bucureşti, pentru că de la Bucureşti se dă ora exactă.

Pentru TVR înseamnă în primul rând să întoarcem românilor ceea ce îşi doresc, să facem un eveniment în localităţile lor, acolo unde sunt ei. Înseamnă muzică bună, talente româneşti care merg mai departe în competiţii internaţionale. Înseamnă şi multă muncă, o echipă adevărată, sudată; efortul de luni de zile de muncă, de decizii şi bucurie la finalul fiecărei semifinale şi al finalei. Dacă reuşim – şi sper şi sunt sigură că vom reuşi să facem cel mai mare spectacol muzical.

Realizator: Competiţia de la Focşani va fi transmisă în direct pe mai multe canale ale Televiziunii publice la ora 21:00. Marea finală Eurovision România va fi organizată pe 25 februarie la Bucureşti în sala Polivalentă./lazard/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 ianuarie