Arian-Cristian Notreţu are 12 ani şi este un campion adevărat. Privindu-l pe acest adolescent sportiv, curajos, deschis, realizezi că tot ceea ce ţine de această lume este posibil. Arian  practică înotul de performanţă de un an şi jumatate şi este legitimat la clubul sportiv „Lamont” din Cluj.  Este elev in clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala Nr. 149. Alături de alţi doi   sportivi paralimpici de top a decis să ne inspire pe toţi să facem sport şi să renunţăm la scuze, în cadrul unei campanii ce poartă numele #NICIOSCUZA.

nicioscuza_arian

Reporter: Cum ai ajuns să faci sport?

Arian-Cristian Notreţu: Sportul întotdeauna a reprezentat ceva foarte important pentru mine, încă de când eram la grădiniţă. Am practicat diferite sporturi: karate, basket, rugby şi fotbal. Menţionez că aceste sporturi nu le făceam pentru performanţă, pur şi simplu de distracţie şi pentru că îmi plăceau. Accidentul pe care l-am suferit, şi anume amputarea piciorului, a avut un efect foarte mare asupra mea întrucat m-am ambiţionat să îmi depăşesc limitele.

Reporter: Ce înseamnă performanţa pentru tine?

Arian-Cristian Notreţu: Pentru mine performanţa înseamnă foate multe sacrificii, dar totodată şi foarte multe satisfacţii atunci când reuşesc să îmi ating obiectivele pe care mi le propun.

Reporter: Cum ai reuşit să transformi conceptul „a fi diferit” într-un succes?

Arian-Cristian Notreţu: Conceptul de a fi diferit pentru mine nu există, atât în viaţă, cât şi în sportul pe care il practic. Cu ajutorul acestui sport am trecut prin toate stările: de la tristeţea de a nu-mi depăşi propriile recorduri şi până la fericirea de a urca pe podium.

Reporter: Să încercăm să avansăm un top al primelor trei dorinţe?

Arian-Cristian Notreţu: Deocamdată, am o singură dorinţă şi aceea este să mă calific şi să reprezint România la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020.

Reporter: Îţi tinem strâns pumnii, Arian, şi îţi mulţumim!