” Ziua Internațională pentru nonviolență în școală”

  • MOTTO

    „Fii pentru tine însuți o prezență prietenoasă!”

     

    Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene. Dezbaterile privind relaţia între conceptul de „drept la siguranţă” şi mediul şcolar au căpătat în Europa o dezvoltare continuă şi constantă, cu diferenţe de la ţară la ţară, devenind oficial o problemă politică în urma unei întâlniri a experţilor, organizată de Comisia Europeană la Utrecht, în anul 1997. Odată ce experţii au recunoscut importanţa acestei probleme, mobilizarea şi preocuparea faţă de violenţa în şcoli a devenit, în mod constant, un obiectiv politic la nivel naţional şi internaţional.

    Ziua Internațională pentru nonviolență în școală a fost marcată şi de către persoanele internate aflate în Centrul Educativ Tîrgu Ocna. În acest sens, marti, 30 ianuarie, au avut loc  o serie de activităţi specifice, impreuna cu elevii clasei a XII-a din cadrul Colegiului Național C.Negri din Tg.Ocna după cum urmează:

    Oferirea de informații cu privire la Ziua Internaționalǎ a nonviolenței ȋn școalǎ.

    Identificarea situațiilor conflictuale de la nivel de școali;

    Blocaje ȋn comunicare declanșatoare de conflicte;

    Caracteristiciele comunicǎrii nonviolente.

    Scopul activității este acela de a conștientiza problema legată de violența din școalǎ, care poate avea consecințe și ȋn afara acesteia,  identificarea de modalitǎți de rezolvare a conflictelor prin comunicare nonviolentǎ și dezvoltarea abilitǎților și motivației de relaționare.

    Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe d-na Daniela Stefania Munteanu, purtător de cuvânt Centru Educativ Tîrgu Ocna, mobil 0754 015523 telefon 0234-344149, int.207, fax 0234 -341200, e-mail: daniela.munteanu@anp.ro.