Noul Guvern al României se reuneşte în prima sa şedinţă

Noul Guvern al României se reuneşte peste trei ore în prima sa şedinţă. Este foarte posibil ca prima ordonanţă emisă să vizeze controversata declaraţie fiscală 600, al cărei termen-limită de depunere este chiar ziua de astăzi. La învestire, premierul Viorica Dăncilă afirma că situaţia generată de acest formular se va rezolva chiar în această săptămână, lucru confirmat ieri de noul ministru de finanţe, Eugen Teodorovici, la preluarea portofoliului. Andrei Şerban detaliază.

Reporter: Noul ministru al finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat ieri că nici un contribuabil nu mai trebuie să depună declaraţia fiscală 600, iar până la identificarea unei soluţii legale Ministerul Finanţelor va prelungi termenul de depunere până în luna martie.Eugen Teodorovici a spus că o soluţie ar fi comasarea formularului 600 cu formularul 200.

Eugen Teodorovici: În această perioadă, nimeni nu trebuie să mai depună niciun fel de Formular 600.

Reporter: Se va anula perioada de depunere, se amână sau?

Eugen Teodorovici: Categoric! Din moment ce noi spunem foarte clar că vom găsi o soluţie pentru a nu se mai depune acest formular, nu are rost ca cineva să mai stea pe drumuri pentru a depune un astfel de formular.

Reporter: V-aţi gândit la comasarea Declaraţiei 200 cu Formularul 600?

Eugen Teodorovici: Cel puţin la comasarea acestuia, dacă nu, chiar o variantă şi mai bună. Dar vom discuta la Ministerul de Finanţe şi v-am spus, de azi înainte vor fi lucrurile cele mai simple alese, pentru că aşa e normal să fie.

Reporter: Luni, la prima întâlnire cu miniştrii săi, premierul Viorica Dăncilă îi cerea o soluţie ministrului finanţelor în legătură cu formularul 600, soluţie care să fie discutată astăzi în şedinţa de guvern. Miniştrii ar putea, deci, să adopte o ordonanţă de urgenţă care să prelungească depunerea acestui formular până în luna martie./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 ianuarie, ora 8:00) –