25 de ani de istorie orală la Radio România

La 1 februarie 1993 la Radioul public a luat fiinţă secţia de istorie orală. Iniţiativa a aparţinut cunoscutului jurnalist Eugen Preda, fost Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, care era preocupat de istoria orală ca metodă de cercetare în domeniul istoriei recente. Era o iniţiativă revoluţionară pentru România, fiind prima formă instituţionalizată de practicare a istoriei orale din ţară. Până astăzi, în 25 de ani, arhiva de istorie orală Radio România a adunat peste 3.700 de înregistrări şi interviuri cu martori care au participat la evenimentele din ultimul secol.

Aceste mărturii complementare şi ilustrative din fapte care compun istoria noastră, trăite şi povestite în mod direct, pot fi ascultate pe posturile companiei noastre şi citite pe site-ul Agenţiei de presă Rador-Radio România la rubrica Istorie orală.

Vă invităm pe www.rador.ro, unde veţi descoperi mărturii unicat, adevărate bijuterii jurnalistice, care demonstrează cât de importante sunt pentru noi, cei de astăzi, documentele de istorie orală.