Semifinala Eurovision România 2018, la Craiova

Încă trei finalişti la Eurovison România 2018 vor fi decişi, în această seară, în urma semifinalei care se desfăşoară la Craiova. Corespondentul nostru Florin Firu vine cu detalii:
Reporter: Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, selecţia naţională are cinci semifinale. În concursul de la Craiova sunt înscrişi 12 artişti, cei trei finalişti urmând să fie desmnaţi de juriul format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă. Spectacolul va fi prezentat de Diana Dumitrescu, Cezar Ouatu şi de Alina Şerban în Camera Verde. În semifinala Eurovision Craiova 2018, publicul se va bucur şi de un recital live oferit pe scena Naţionalului din Bănie de Dan Helciug şi FreeStay. Spectacolul va începe diseară, la ora 21;00, iar accesul publicului în Sala „Amza Pellea” a Teatrului Naţional din Craiova se va face pe bază de invitaţie, până la ora 20:40.
Realizator: Până la marea finală, care se va desfăşura la Bucureşti, pe 25 februarie, la Sala Polivalentă, mai sunt sunt două semifinale – una în Salina Turda şi una la Sighişoara. Evenimentele vor fi transmise în direct de Televiziunea Publică. În ultimul act al Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 februarie