Semifinala Eurovision va avea loc la Turda, într-un loc cu o acustică aparte

În această seară va avea loc penultima semifinală a concursului Eurovision România. Ea se va desfăşura, în premieră, la o adâncime de 90 de metri, în Salina de la Turda, considerată unul dintre cele mai spectaculoase locuri din ţară. Corespondentul Radio România Actualităţi, Claudiu Pădurean, relatează:

Reporter: Caludiu Pădurean – Semifinala Eurovision, de la Turda, va avea loc într-un loc cu o acustică aparte. Este vorba de Salina Turda, care datează din Evul Mediu şi, care, a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Organizarea spectacolului Eurovision a presupus eforturi considerabile – spune primarul din Turda, Cristian Matei.

Cristian Matei: Vreau să mulţumesc celor două echipe – ale Primăriei şi ale Televiziunii Române – foarte implicate, care, de o săptămână, desfăşoară o muncă titanică, cel puţin de transbordarea a câteva zeci de tone de cabluri în subteran. Aseară am vizitat salina şi am văzut şi scena montată. Va fi ceva superb, după părerea mea. Dar, uite, că suntem în grafic şi treburile se apropie de finalitate, de o aşa manieră încât duminică seara să avem ceea ce ne-am dorit.

Reporter: În urma semifinalei de la Turda, trei concurenţi se vor califica în finala naţională, care va fi organizată la Bucureşti. Semifinala din Salina Turda nu va fi filmată doar de TVR, care este organizatorul evenimentului, ci şi de alte televiziuni din Europa, printre acestea se numără şi Euronews, care va realiza un reportaj despre acest eveniment./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie