În cazul Ivanovic au fost reţinuţi doi poliţişti de etnie sârbă

 Cei doi poliţişti reţinuţi pentru manipularea probelor în ancheta asasinării lui Oliver Ivanovic sunt de naţionalitate sârbă – informează portalul kosovar gazetaexpress. Cei doi poliţişti erau angajaţi ai Secţiei de poliţie din nordul localităţii Kosovska Mitrovica şi împotriva lor a fost aplicată măsura de reţinere preventivă pentru 48 de ore. Reţinerea s-a efectuat în baza mandatului Procuraturii din Mitrovica şi în timpul percheziţiilor asupra unuia dintre ei a fost găsit un pistol şi nouă cartuşe. Procuratura kosovară a comunicat că pe numele celor doi se va solicita prelungirea perioadei de reţinere la 30 de zile, iar Poliţia Kosovo a luat decizia de a-i suspenda din funcţie. Procurorul de caz, Njazi Redza, a confirmat reţinerea celor doi poliţişti, motivată de faptul că cei doi „erau în exerciţiul funcţiunii, dar nu şi-au făcut datoria”.
Oliver Ivanovic a fost asasinat la Kosovska Mitrovica la 16 ianuarie în faţa sediului iniţiativei civice Serbia, Democraţie, Dreptate, pe care o conducea. Potrivit raportului de constatare medico-legală, asupra lui Ivanovic s-au tras şase focuri de armă, iar nu departe de locul asasinatului a fost găsit un autoturism incendiat.
Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat imediat că asasinarea lui Ivanovic este un act terorist şi a solicitat ca Serbia să participe la elucidarea cazului, însă oficialii de la Pristina au respins această posibilitate, declarând că în acest caz vor face doar schimb de informaţii cu partea sârbă./rmihaj/gpodea

(www.b92.net – 12 februarie)