Producătoarea română Ada Solomon preia preşedinţia Reţelei Audiovizuale a Femeilor din Europa

Producătoarea română Ada Solomon preia preşedinţia Reţelei Audiovizuale a Femeilor din Europa, organizaţie care îşi propune să încurajeze egalitatea de gen pentru femeile care lucrează în domeniul audiovizual. Implicată şi în anii trecuţi în activitatea acestei reţele, care promovează activitatea producătoarelor de film, Ada Solomon a declarat pentru postul nostru de radio în ce va consta misiunea sa.
Ada Solomon: Organizaţia îşi propune cumva să capitalizeze experienţele pozitive ale femeilor, şi nu e o organizaţie care a apărut în urma dezvăluirilor şi întregii campanii care a început în Statele Unite şi care s-a extins apoi în showbizul şi de dincoace de ocean. Sigur că la prima vedere domeniile artistice sunt dedicate mai ales bărbaţilor.
Realizator: Născută la Bucureşti, Ada Solomon şi-a început cariera în publicitate, iar în 1993 a devenit producător de film. A coprodus filme în peste 15 ţări din Europa, iar peliculele la care a lucrat au fost vândute în întreaga lume./ilixandru/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 februarie