Benjamin Netanyahu i-a declarat secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că Înălţimile Golan vor rămâne în Israel

Munchen, la Conferinţa pentru securitate, premierul Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, căruia i-a vorbit despre rolul Iranului în evenimentele recente din nordul Israelului, eforturile continue ale Teheranului de a stabili o prezenţă militară în Siria impotriva Israelului şi hotărârea de a contracara această agresiune. Guterres a evocat securitatea cibernetică, ameninţarea nucleară a Coreei de Nord şi situaţia din Orientul Mijlociu.
Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Benjamin Netanyahu i-a spus secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că Înălţimile Golan vor rămâne în Israel pentru totdeauna.
Capturat în războiul din 1967, Platoul Golan rămâne un loc strategic pentru Israel şi nu se va permite Iranului să-şi stabilească o prezenţă militară în Siria.
Israelul va acţiona împotriva oricărei încercări iraniene de a construi baze în Siria. Duminică, Netanyahu va rosti un discurs la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, axându-se pe prezenţa iraniană în Siria. Încă din toamnă, el a lansat avertismente cu privire la înrădăcinarea Iranului în Siria. Problema a devenit urgentă după acţiunea militară de sâmbăta trecută împotriva unor ţinte siriene şi iraniene după prăbuşirea avionului F 16 în teritoriul israelian./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 februarie)