Hyundai Motorsport a triumfat in Raliul Suediei

  • Hyundai Motorsport si-a asigurat prima victorie din acest sezon in Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC)
  • Thierry Neuville a terminat pe prima pozitie, Andreas Mikkelsen s-a clasat pe 3, iar Hayden Paddon a incheiat raliul pe locul 5
  • Hyundai Motorsport conduce in clasamentul constructorilor cu 54 de puncte, iar Neuville este lider la piloti cu 41 de puncte

hyundai wrc 1

Hyundai Motorsport a obtinut prima victorie pe zapada din Raliul Suediei, Thierry Neuville fiind primul la finalul celei de-a doua etape din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Echipajul Andreas Mikkelsen/Anders Jæger a terminat pe pozitia a treia, acesta fiind primul podium cu Hyundai Motorsport, iar echipajul Hayden Paddon/Seb Marshall s-a clasat pe pozitia a cincea.

Mikkelsen si-a trecut in cont trei puncte suplimentare in Power Stage, iar Neuville a castigat doua puncte, belgianul fiind lider in clasamentul pilotilor, in timp ce Hyundai Motorsport a preluat conducerea in clasamentul constructorilor.

Thierry Neuville si Nicholas Gilsoul au castigat 5 probe speciale in acest weekend, aducand prima victorie pentru modelul Hyundai i20 Coupe WRC pe zapada din Suedia.

Este un rezultat incredibil! Am avut un inceput de sezon dezamagitor la Monte-Carlo, dar am trecut peste acel moment. Stiam ca va fi o lupta stransa pentru victorie in Suedia. Am mers concentrati la maximum inca de la inceput si am avut un ritm bun pana la final. Am venit in Suedia cu obiectivul de a recupera punctele pierdute in prima etapa si am reusit asta. Nu ne asteptam sa preluam conducerea atat de repede, dupa care a trebuit sa gestionam inteligent situatia de pe probe. Nu am fortat foarte mult in Power Stage, iar cele 2 puncte sunt un bonus meritat. Le multumesc tuturor celor din echipa pentru ca am avut la dispozitie o masina extrem de competitiva. Este o o victorie pe care le-o dedic in totalitate. A fost un weekend fantastic pentru noi”, a spus Thierry Neuville.

Pentru Andreas Mikkelsen si Anders Jæger acesta a fost primul podium in cele cinci etape in care au concurat pentru Hyundai Motorsport. In plus, norvegianul a castigat si 3 puncte in Power Stage.

Este un sentiment fantastic sa urc pe podium pentru prima oara ca pilot al echipei Hyundai Motorsport. Am avut un weekend bun si ma bucur ca am reusit sa castigam si punctele suplimentare din Power Stage. Este un rezultat care imi da incredere pentru viitor si abia astept urmatoarea etapa. A fost un weekend excelent pentru intreaga echipa si ii felicit pe Thierry si Nicolas pentru rezultatul lor”, a spus Andreas Mikkelsen.

hyundai wrc 3

Hayden Paddon si Seb Marshall au pilotat in premiera in acest sezon modelul Hyundai i20 Coupe WRC si au reusit sa termine pe locul 5 in clasamentul general, dupa ce au castigat doua probe speciale in Raliul Suediei.

Din pacate finalul nostru nu a fost unul foarte bun si din cauza unei greseli am pierdut timp pretios in Power Stage si un loc in clasamentul general. Tinand cont insa ca nu avem un sezon complet nu este atat de important. In schimb sunt foarte multumit de evolutia noastra generala si sper sa obtinem un rezultat si mai bun in Portugalia. Sunt bucuros ca fac parte din aceasta echipa si abia astept sa revin pe probele speciale”, a spus Hayden Paddon.

Victoria din Suedia este prima pentru Hyundai Motorsport din acest sezon si a opta din Campionatul Mondial de Raliuri.

A fost un raliu extraordinar pentru intreaga echipa si sunt foarte bucuros ca am castigat prima etapa in 2018. Dupa dezamagirea de la Monte-Carlo aveam nevoie de un astfel de rezultat. Thierry si Nicolas au fost intr-o forma de top si au meritat din plin aceasta victorie. Am terminat pe locurile 1-3-5 aici si asta arata potentialul echipei in conditiile cele mai dificile. Felicitari pentru Andreas si Anders la primul podium cu echipa noastra si pentru evolutia buna a lui Hayden si Seb. A fost o lupta foarte stransa si ma bucur ca am castigat. In Mexic vom avea parte de alte provocari si sper sa ne luptam si acolo pentru locurile de pe podium. Pentru moment vom savura insa aceasta victorie si rezultatele pozitive ale intregii echipe”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 se va desfasura in Mexic in perioada 8 – 11 martie. In prima etapa pe macadam din acest sezon, Hyundai Motorsport a terminat de doua ori pe podium in Mexic (2014/2017).

hyundai wrc 2

Clasament Raliul Suediei 2018

1          T. Neuville        N. Gilsoul         Hyundai i20 Coupe WRC                      2:52:13.1

2          C. Breen                       S. Martin           Citroën C3 WRC                                    +19.8

3          A. Mikkelsen    A. Jæger          Hyundai i20 Coupe WRC                      +28.3

4          E. Lappi                        J. Ferm             Toyota Yaris WRC                     +45.8

5          H. Paddon        S. Marshall       Hyundai i20 Coupe WRC                      +54.4

6          M. Østberg       T. Eriksen         Citroën C3 WRC                                    +1:15.3

7          J. M. Latvala     M. Anttila          Toyota Yaris WRC                     +2:04.9

8          T. Suninen         M. Markkula      Ford Fiesta WRC                       +2:52.2

9          O. Tänak           M. Järveoja       Toyota Yaris WRC                     +3:44.4

10         E. Evans                       D. Barritt           Ford Fiesta WRC                       +5:27.4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) – dupa etapa a 2-a

1          T. Neuville        41 puncte

2          S. Ogier                        30 p

3          J.M Latvala       23 p

4          E. Lappi                        23 p

5          O. Tanak           21 p

6          A. Mikkelsen    21 p

7          C. Breen                      20 p

8          K. Meeke          17 p

9          H. Paddon        10 p

10         E. Evans                       9 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) – dupa etapa a 2-a

1          Hyundai Shell Mobis World Rally Team                       54 puncte

3          Toyota Gazoo Racing World Rally Team             53 p

3          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team                      46 p

4          M-Sport Ford World Rally Team                         43 p

 

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.

Hyundai Auto Romania