Intensificarea cooperării cu instituţiile europene reprezintă principalul obiectiv al vizitei premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles

Întâlnire importantă astăzi la Bruxelles a premierului Viorica Dăncilă cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Vă reamintim, este prima vizită pe care noul premier de la Bucureşti o face în afara ţării, iar ieri a fost invitată să vorbească în plenul Parlamentului European. Detalii are din Bruxelles, trimisul nostru Petruţa Obrejan.

Reporter: Intensificarea cooperării la cel mai înalt nivel cu instituţiile europene reprezintă principalul obiectiv al acestei vizite pe care premierul Viorica Dăncilă o efectuează la Bruxelles. Această preocupare este cu atât mai stringentă cu cât România va prelua de la 1 ianuarie, anul viitor, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să fie pregătită să gestioneze mai multe probleme dificile. Premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: Cred că o bună cooperare este benefică pentru Europa, este benefică pentru România. Voi veni să vorbesc în Parlamentul European despre viitorul Europei la care România trebuie să fie parte activă, parte implicată, având în vedere preşedinţia şi provocările.

Reporter: Absorbţie întârziată a fondurilor europene a fost un alt subiect discutat de premier cu comisarul european Corina Creţu. Aceasta a avertizat încă o dată autorităţile de la Bucureşti că trebuie să urgenteze şi să simplifice procedurile pentru folosirea banilor europeni, precizând că una dintre cele mai grave probleme o reprezintă construirea celor trei spitale regionale, proiect ce se bucură de finanţare europeană. Şeful executivului român va fi primit astăzi la ora 17:00, ora Bucureştiului şi de preşedintele comisiei Europene, Jean Claude Juncker, preconizându-se o conferinţă de presă comună la finalul discuţiilor./mnecula/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 februarie