Spitalul Metropolitan din Bucureşti a obţinut aviz favorabil

Consilierii municipali ai Capitalei au aprobat azi preluarea în administrare a terenului din Şoseaua Pipera pe care se află Autobaza RATB la propunerea primarului general, Gabriela Firea. Terenul a fost preluat în vederea realizării Spitalului Metropolitan. La acest teren de 5 hectare se va adăuga un altul cu aceeaşi suprafaţă aflat în administrarea Societăţii Române de Televiziune. Acesta a fost solicitat guvernului României pentru ca Spitalul Metropolitan să se construiască pe o suprafaţă totală de 10 hectare. Consilierii generali au mai aprobat şi împuternicirea primarului general pentru identificarea a două terenuri în sectoarele 3 şi 6 pentru realizarea a două spitale zonale, după cum au solicitat consilierii PNL.
Gabriela Firea: Ca şi proiecte prioritare, anul acesta vom demara construirea Spitalului Metropolitan care va primi pacienţi din Bucureşti şi judeţele limitrofe, Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Argeş şi altele din această zonă, pentru că va purta rolul unui spital regional. Avem 50 de mii de semnături în online şi pe print din partea bucureştenilor care consideră că este nevoie în Capitală de un spital metropolitan care să cuprindă secţiile foarte aglomerate din actualele spitale ale Capitalei şi de asemenea, în cadrul acestui spital metropolitan să se înfiinţeze secţii noi, care sunt deficitare, cum ar fi secţie de mari arşi, ATI sau în centrul de excelenţă în cardiologie.
Reporter: Consiliul General al municipiului Bucureşti a mai adoptat astăzi un proiect prin care 15 clădiri aflate în administrarea Fondului Imobiliar vor fi consolidate./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 februarie)