Cod portocaliu de ninsori şi visol în România

De astăzi, 26 ianuarie, şi până joi, 1 martie, un val de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu de frig, vânt şi ninsori. Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, între orele 07 – 23, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30…40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
Acelaşi cod portocaliu, valabil pentru perioada 26 februarie, ora 10 – 27 februarie, ora 14, care semnalează intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută va fi valabil pentru municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea. Precizăm că în intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

RADOR (26 ianuarie)