Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, despre angajatorii din mediul privat

Mediul privat mai poate apela la varianta bonusurilor, în locul măririi de salariu, doar până la sfârşitul lunii viitoare, a reafirmat, astăzi, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu: Până pe data de 31 martie pot să acorde aceste bonificaţii. Până în în data de 31 martie, ei vor trebui să vină cu contractele de muncă să le introducă în REVISAL şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut; ştim că preferă. Din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei aşa cum se întâmplă, dar până la 31 martie pot să facă acest lucru; după, vor trebui să respecte prevederile noului Cod Fiscal.

Realizator: Potrivit ministrului muncii, angajatorii din mediul privat au recunoscut că nu au fost probleme cu transferul contribuţiilor, în sensul că fie nu au scăzut salariile nete, fie au rămas ca anul trecut. Lia Olguţa Vasilescu a participat, astăzi, la Consiliului Naţional al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România  – CNSLR Frăţia./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 februarie