Comisia Europeană va transfera Republicii Moldova o serie de fonduri pentru a asigura macro-stabilitatea economică a ţării

Comisia Europeană va transfera Republicii Moldova, încă din luna aprilie, o serie de fonduri pentru a asigura macro-stabilitatea economică a ţării, a anunţat ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, după Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles.
Şeful diplomaţiei române a precizat – în exclusivitate pentru Radio România – că acest lucru este posibil datorită reformelor făcute de guvernul de la Chişinău.
Teodor Meleşcanu a adaugat că una dintre concluziile Consiliului s-a referit la libertatea presei din Republica Moldova, în condiţiile în care autorităţile de la Chişinău sunt preocupate de influenţa presei de limba rusă.
Teodor Meleşcanu: Recomandarea care s-a făcut este asigurarea libertăţii mass-mediei şi în acelaşi timp găsirea unor modalităţi de a-i responsabiliza şi de a-i face să fie conştienţi de importanţa promovării unor ştiri reale şi nu a unor ştiri fabricate. Şi, mai ales, de o creştere a rezilienţei instituţiilor statului atunci când sunt utilizate diverse canale pentru împrăştierea de ştiri de multe ori false şi pentru referirile care se fac la relaţia dintre Republica Moldova şi UE./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 februarie)