Militarii Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei din Afganistan se întorc acasă

 Este o perioadă deosebit de încărcată pentru militarii Elementului Naţional de Sprijin din Kandahar, cei care asigură sprijinul logistic de linia a treia pentru toate forţele româneşti dislocate permanent sau care tranzitează Teatrul de Operaţii Afghanistan. Zilele acestea, militarii acestei structuri depun toate eforturile pentru întoarcerea acasă, cu bine, a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei, după misiunea de şase luni în provincia Kandahar.
Mario Balint, trimisul Radio România în Afghanistan relatează: Elementul Naţional de Sprijin depune eforturi în această perioadă pentru finaliarea în condiţii optime a rotaţiei batalioanelor de  protecţie a forţei. Comandantul Rotaţiei a VI-a a Elementului Naţional de Sprijin, colonelul Ginel Blaga.
Ginel Blaga: Principalul efort pentru această perioadă de sfârşit de misiune îl constituie repatrierea militarilor de la Batalionul 280, care şi-au încheiat misiunea cu zborurile care mai sunt pentru ei, pregătirea materialelor pentru primirea către colegii noştri care ne vor înlocui şi pregătirea personalului şi materialului elementului nostru pentru redislocarea înapoi în ţară. Celelalte activităţi sunt pentru sprijinul Batalionului 30 Vânători Munte, care şi-au luat în primire misiunile, şi asigurarea materialelor solicitate de către aceştia în vederea îndeplinirii tuturor misiunilor pe care le au de îndeplinit.
Reporter: Elementul Naţional de Sprijin acţionează la Kandaharm Kabul şi Bagram şi asigură suport logistic de linie a III-a pentru militarii români dislocaţi în diverse baze militare din Afganistan./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 februarie)