HANDBAL: Dueluri de foc în semifinalele Cupei României

Semifinalele Cupei României FAN Courier la handbal masculin programează duelurile Poli Timişoara – Minaur Baia Mare şi AHC Dobrogea Sud – Steaua Bucureşti, potrivit tragerii la sorţi de marţi, de la sediul FR Handbal.

Turneul Final Four va avea loc la Constanţa, în 17-18 martie.

Cu 10 trofee al Cupei României în palmares, Steaua vrea să își respecte blazonul în fața „marinarilor” care vor juca pe teren propriu competiția. Fostul mare internațional Mihai Marinescu, reprezentantul „militarilor” la tragerea la sorți, spune că derby-ul contra Constanței va decide probabil câștigătoarea ediției 2018.

„Este un meci foarte greu, poate cel mai dificil adversar este Constanța, dar cu orice echipă am fi picat nu era ușor. Cupa României este clar un obiectiv pentru Steaua, precum și o clasare pe primele locuri în campionat. Ne dorim să facem niște meciuri bune care să ne aducă în postura de a cuceri trofeul. Și noi, și Constanța avem jucători valoroși, așadar va conta mult forma și atitudinea băieților pe teren la ora meciului. Cine va câștiga acest derby va lua o opțiune serioasă pentru câștigarea trofeului”, a punctat fosta glorie a Stelei.

Din cauza vremii, constănțenii nu au reușit să ajungă la tragerea la sorți de la sediul FRH. AHC Dobrogea Sud este urmașa fostei HCM Constanța, echipă cu 6 cupe în palmares.

În cealaltă semifinală, SCM Poli Timișoara va înfrunta revelația competiției, nou promovata în Liga Zimbrilor, Minaur Baia Mare, echipă ce a eliminat în optimile Cupei campioana și deținătoarea Cupei României – Dinamo București.

Prin vocea managerului sportiv Dan Dumitru, bănățenii se declară mulțumiți de tragerea la sorți și speră să obțină al doilea trofeu din istoria clubului după cel din 1986. „Să fim sinceri, este o tragere favorabilă pentru noi. Nu va fi însă ușor deoarece și Baia Mare s-a întărit. Avem ca obiectiv câștigarea cupei. Sunt totodată șanse mari ca finalista să joace în cupele europene, așa că vom aborda cu maximă concentrare turneul final-four”, a precizat oficialul bănățenilor.

Surpriza competiției, Minaur Baia Mare speră ca prin calificarea în finala Cupei României FAN Courier să își asigure biletele pentru cupele europene, a declarat directorul clubului Ionuț Marta. De 6 ori câștigători ai competiției, ultima oară în 2015 pe teren propriu, băimărenii speră să redevină un nume important și pe plan internațional.

„Pentru noi este o surpriză că suntem în final four-ul Cupei României FAN Courier. Chiar dacă avem un trecut glorios și reprezentăm un brand recunoscut pe plan național și internațional, suntem totuși o nou promovată. Obiectivul în acest an era reconstrucția echipei, având în vedere că în urmă cu doi ani ne-am desființat. Ne vom juca șansa și din postura de outsideri vom încerca sa furnizăm surpriza. Pentru noi Cupa României este și o modalitate de a reveni în Europa, Baia Mare își propune mereu obiective îndrăznețe. Am vrea să repunem tradiția pe picioare și să reprezentăm handbalul românesc cu cinste”, a punctat Ionuț Marta, director CS Minaur Baia Mare.

Stefan Gavan – PR Manager
+40 728 222.123
stefan.gavan@sports-net.ro