Sindicaliştii de la Uzina Dacia din Mioveni se pregătesc de grevă

Sindicaliştii de la Uzina Dacia din Mioveni se pregătesc de grevă. Discuţiile purtate ieri cu patronatul s-au încheiat, iar cele două părţi nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu privire la suma cu care ar putea creşte salariile în acest an, după cum anunţă vicepreşedintele sindicatului de la Dacia, Ion Iordache:
Ion Iordache: Sindicatul  a rămas la solicitarea sa anterioară de creştere salarială de 500 de lei pentru toţi salariaţii şi administraţia a propus o creştere de 80 de lei, lucru care nu ne-a mulţumit. Considerăm insignifiant pentru ce se întâmplă în piaţa românească, mă refer creşterile de preţuri la gaze, curent, alimente, ca atare am consemnat în procesul-verbal, aşa cum prevede legea, că se întrunesc premisele declanşării conflictului de muncă la Dacia.
Realizator: Noi discuţii urmează să aibă loc mâine, iar conducerea uzinei a anunţat că nu face până atunci declaraţii. Potrivit corespondentului RRA, Cristian Matei, în acest moment singurele şanse pe care muncitorii de la Dacia le au pentru suplimentarea veniturilor rămân munca peste program sau turele de sâmbătă şi duminică, ceea ce duce, însă, spun liderii de sindicat, la o suprasolicitare a forţei de muncă./aburtica/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 februarie)