La Craiova continuă cea de-a 17-a ediţie a Târgului de Carte „Gaudeamus”

La Craiova continuă cea de-a 17-a ediţie a Târgului de Carte „Gaudeamus”. Elevii olimpici din şcolile  româneşti sunt astăzi „Invitaţi de nota 10” în cadrul acestui eveniment organizat de Radio România. Colegul nostru Davian Vlad, de la Radio România Craiova transmite:

Reporter: Davian Vlad – Nu mai puţin de 15 evenimente sunt programate în penultima zi a celei de-a 17-a ediţie a Târgului de Carte „Gaudeamus – Radio România”,  de la Craiova. Şapte cărţi au fost lansate deja până la această oră, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, inclusiv romanul SF „Insula pescăruşilor”, semnat de colegul nostru de la Radio Oltenia, Mircea Liviu Goga. Astăzi are loc şi o nouă fază a proiectului Radio România, „Invitaţi de nota 10” – Olimpicii României, prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele deosebite obţinut în concursuri internaţionale de către elevii noştri excepţionali.

La ediţia de astăzi vom cunoaşte două laureate la olimpiadele şcolare internaţionale – Nicoleta Izabela Dincă, de la Liceul Teoretic din comuna doljană Amărăştii de Jos, şi Fey Elena Papalitsas, elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Cele două invitate de nota 10 vor fi premiate la Gaudeamus de către Lions Club Craiova. Vă reamintim că mai puteţi să vizitaţi Târgul de Carte „Gaudeamus” – Radio România, la Craiova, până mâine, la ora 14:00. În cadrul ceremoniei de închidere, de duminică, se vor acorda trofee „Gaudeamus” şi se vor înmâna premiile Tombolei „Gaudemaus”./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie