Andreea Panțuroiu: ”Mă întorc cu medalie de la Europenele de la Berlin”

După ce a reușit cea mai bună performanță în carieră în proba de triplu salt, la CM de sală de la Birmingham, Andreea Panțuroiu promite:

Vin cu medalie de la Europenele de la Berlin

CSM București a fost puternic reprezentat la Mondialele de sală de atletism, competiție care s-a încheiat recent la Birmingham. Andreea Panțuroiu și Alina Rotaru, prima la triplusalt, a doua la săritura în lungime, au concurat pentru țara noastră și n-au făcut-o deloc rău.

Mai mult decât atât, Andreea (23 de ani), campioană europeană de tineret în 2017 și participantă la JO din 2016, a reușit cea mai bună performanță a sa din carieră tocmai la concursul de la Birmingham.

Sportiva antrenată de Mihaela Nicoară a sărit din a patra încercare 14,33 metri, realizare cu care a terminat finala mondială pe locul patru, la doar șapte centrimetri de podium .

333Îmi doream să vin acasă cu medalie, sunt mulțumită doar pe jumătate. Aveam altceva în gând, am făcut totuși un personal best și este bine. A fost o experiență frumoasă, sala a fost arhiplină, atmosfera a fost una incredibilă. Mi-aș fi dorit să sar și bine și să ocup un loc cât mai în față”, a mărturisit Andreea Panțuroiu la sosirea în țară.

Sportiva legitimată la CSM București este convinsă că viitorul apopriat va arăta mult mai bine în materie de trofee, cu atât mai mult cu cât de abia începe să-și reintre în ritmul de concurs, după ce o bună perioadă a fost ”măcinată” de o accidentare.

Nu am făcut multe antrenamente în ultimul timp multe din cauza unor mici probleme de sănătate, dar, cu toate astea, dacă am reușit un asemenea rezultat în condiții speciale, sunt motivată că pot să ajung și mai în față după o pregătire normală. Urmează o perioadă de refacere, apoi pregătire pentru Campionatele Europene de la Berlin (n.r. 7-12 august 2018). De acolo o să vin cu medalie, nu o să mă mai las”, a mai spus Andreea.

Alina Rotaru, progres important

222Campioană mondială universitară în 2017, Alina Rotaru (24 de ani) s-a întors de la Birmingham cu o clasare mai bună decât la precedentul mondial de sală. Tocmai de aceea, cea mai bună sportivă din România în 2017 vede partea plină a paharului după concursul din Marea Britanie.

Sportiva de la CSM București, antrenată de Mihai Corucle, a sărit 6,41 metri din a treia încercare, performanță cu care a încheiat concursul pe locul nouă. ”Am reușit o îmbunătățire față de de acum doi ani, de la Portland, atunci când am terminat pe locul 10. Șapte centrimetri aș mai fi avut nevoie pentru a continua finala… Sezonul de sală este foarte scurt, sunt puține competiții, tocmai de aceea nu este atât de important pentru mine, ca cel din aer liber. Acolo sunt mai multe concursuri, ai timp să pui la punct ce nu e ok”, a declarat Alina Rotaru.

Atleta clubului din Capitală este sigură că la competiția continentală din Germania va reușit un rezultat și mai bun, ea fiind pe un drum ascendent. ”Eu sunt optimistă și sper la o clasare mai bună la Europenele de la Berlin. Top 5 sau chiar o medalie, depinde de ziua pe care o prind”, a recunoscut Rotaru, apoi a precizat ce o mobilizează și o ambiționează:” Conteaza mult pentru mine faptul că am fost desemnată cea mai bună atletă a României anul trecut. Este un mare impuls pentru 2018 și sper să obțin rezultate cât mai bune. Mă bucură totodată că tot mai mulți sportivi de valoare ajung la CSM București și facem împreună o echipă puternică”.