Președintele Serbiei consideră hotărâtoare perioada în care România va deține președinția UE

„Serbia este mulțumită că România va prezida Uniunea Europeană la începutul anului 2019, deoarece va fi o perioadă decisivă pentru viitorul european al Serbiei” – a declarat, la București, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, la conferința de presă susținută împreună cu președintele României, Klaus Iohannis.

Vucic a subliniat că Serbia are mari speranțe în ce privește sprijinul României, pentru că în perioada în care România va deține președinția UE, Serbia va trebui să rezolve problemele dificile cu care se confruntă, nu de decenii, ci de veacuri. Vucic a subliniat că Serbia și România sunt legate printr-o prietenie tradițională. „Puține sunt popoarele din regiune cu care nu ne-am confruntat, iar cu România nu am fost în război” – a subliniat Vucic, adăugând că nu se poate trăi din trecut și a discutat cu omologul său român despre viitor, cooperare economică și poziția minorităților naționale din cele două state.

Președintele României a apreciat că relațiile dintre România și Serbia sunt foarte bune și în viitor vor fi și mai bune. „Suntem optimiști în această privință, iar Serbia este principalul nostru partener comercial în Balcanii de Vest” – a subliniat Iohannis./rmihaj/lbadiu

www.rts.rs – 8 martie