Inundaţii în mai multe localităţi din judeţele Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea

Încălzirea bruscă a vremii şi topirea zăpezii au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţele Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea. Peste 100 de pompieri cu zeci de mijloace tehnice au intervenit pentru a scoate apa din gospodării. Pe DN 6 în zona localităţii Drăgăneşti Vlaşca circulaţia a fost restricţionată până luni pentru autovehiculele cu masă mai mică de 3,5 tone din cauza acumulării de apă pe carosabil. În plus, potrivit hidrologilor, râuri din 13 judeţe din vestul şi sudul ţării sunt sub atenţionare cod portocaliu sau galben de inundaţiipână diseară la ora 18:00. Judeţul unde s-au înregistrat cele mai mari probleme este Teleorman, de unde transmite corespondenta noastră Dana Onel.
Reporter: În ultimele 24 de ore, inundaţiile au afectat mai multe localităţi din Teleorman, cea mai dificilă situaţie se menţine localitatea Drăgăneşti Vlaşca, unde apa a inundat Drumu European 70 pe o lungime de peste 100 de metri, unde adâncimea apei a ajuns la circa 25 de cm. Apa ajunge până la aproape 40 de cm şi pe DJ 503. Din această cauză acest sector de drum este închis circulaţiei încă de ieri şoferii fiind îndrumaţi pe o rută ocolitoare. Deoarece râurile Glavacioc şi Câlniştea, râu ce trece prin localitatea Drăgăneşti Vlaşca, se află sub avertizare cod portocaliu de inundaţii, autorităţile supraveghează în permanenţă cursurile de apă. Sunt constituite echipe mixte de intervenţie şi monitorizare a zonelor de risc formate din persoane de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Gospodărirea Apelor Teleorman şi Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi de asemenea au fost constituite echipe mixte formate din pompieri şi jandarmi, care să intervină pentru evacuarea persoanelor şi bunurilor din zonele afectate de inundaţii, în cazul în care situaţia o va impune.
Realizator: Probleme au fost şi judeţul Giurgiu. Potrivit corespondentei noastre Marcela Petcu, un pod a fost afectat de revărsarea râului Neajlov. De asemenea, peste 100 de hectare de teren şi mai multe gospodării din două localităţi au fost inundate./menescu

RADIO ROMNIA ACTUALITĂŢI (9 martie)