Primele detalii despre show-ul Eurovision de la Lisabona

  • Salvador Sobral revine în faţa publicului după operaţia care l-a ţinut departe de lumina reflectoarelor

  • În premieră, starurile muzicii fado Mariza şi Ana Moura cântă împreună pe scena Eurovision
  • Evenimentul va fi transmis live la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, pe 8, 10 şi 12 mai.
Salvator Sobral
Salvador Sobral

Salvador Sobral revine la Eurovision! Organizatorii celui mai mare concurs european de muzică au dezvăluit numele artiştilor invitaţi la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest. Salvator Sobral, câştigătorul trofeului în 2017, va urca din nou pe scena Eurovision, unde va interpreta piesa Amar Pelos Dois, dar şi melodii noi de pe albumul pe care se pregăteşte să îl lanseze.

Mariza
Mariza

În premieră, Ana Moura şi Mariza, cunoscutele interprete de muzică tradiţională portugheză – fado -, vor cânta în deschiderea concursului. Momentul artistic va rămâne un reper al istoriei muzicale din Portugalia, având în vedere anvergura celor două artiste şi faptul că vor urca împreună pe scenă pentru prima dată.

Ana Moura
Ana Moura

La evenimentul din Lisabona, acordurile muzicii tradiţionale portugheze se împletesc cu soundul electronic.

După deschiderea Marii Finale, va urma Parada drapelelor, la care Beatbombers, campionii mondiali ai muzicii „scratch” vor asigura o atmosferă cu adevărat electrizantă. Într-o notă similară, DJ Branko ne va purta într-o călătorie în jurul lumii, aducând ritmurile lusitane din Capul Verde, Angola, Portugalia şi Brazilia.

Trupa The Humans, câştigătoarea Selecţiei Naţionale, va reprezenta România la Eurovision 2018 cu piesa Goodbye.

Melodia va intra în a doua semifinală a concursului, în prima parte a show-ului din 10 mai.

Beatbombers
Beatbombers

Evenimentul va fi transmis live la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+: semifinalele pe 8 şi 10 mai şi Marea Finală în data de 12 mai.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 43 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Despre Eurovision:

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte,  cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.

Foto:

https://www.facebook.com/salvadorsobralmusic/

anamoura.com

mariza.com

https://www.facebook.com/brankooficial/

https://www.facebook.com/beatbombers1/

***

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro

Echipa Eurovision Romania