Zilele Porților Deschise la UVT: De la prezentarea ofertei educaționale la cartografiere digitală, exerciții de modelaj și gestionarea emoțiilor în viața cotidiană

Acțiuni de prezentare a ofertei educaționale, vizitarea expozițiilor Facultății de Arte și Design, exerciții de modelaj, experimente de chimie și biologie, cartografiere digitală, prelucrarea imaginilor satelitare, conferințe de popularizare a științei, vizitarea Planetariului UVT. Iată doar câteva dintre activitățile pregătire pentru elevii care vor vizita Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul programului Zilele Porților Deschise 2018.

Evenimentul are loc în perioada 27-29 martie și se adresează elevilor de toate vârstele. De altfel, invitația la acest eveniment este deschisă tuturor celor care doresc să obțină informații despre cele 11 facultăți ale UVT, activitățile didactice, admiterea 2018, introducere în viața de student, oportunitățile de carieră, mobilitățile studențești internaționale și multe altele.

Din program, am mai putea menționa acțiuni de sensibilizare a liceenilor la problemele generate de lipsa comportamentului etic în școală, despre gestionarea emoțiilor în artă și în viața cotidiană, dar și un atelier de familiarizare cu limbajul mimico-gestual și Braille.

Universitatea este mereu deschisă elevilor și tuturor celor care doresc să afle mai multe despre activitatea noastră. Plusul adus de Zilele Porților Deschise este dat de suita de acțiuni, care aduce o perspectivă mai clară asupra ofertei educaționale, a vieții de student la UVT, precum și asupra oportunităților de carieră și a perspectivelor vieții de cercetător. Ne-am gândit la activități pentru elevi de toate vârstele, prin care să stârnim curiozitatea, dar și interesul pentru domeniile noastre de studiu”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Pentru o mai bună organizare, atunci când se decide o vizită la una dintre facultățile UVT, în funcție de activitatea vizată, cei interesați sunt rugați să contacteze în avans una dintre persoanele responsabile de organizarea vizitei. Numele și datele de contact pentru aceste persoane, cât și mai multe detalii despre acțiunile desfășurate, se pot găsi pe https://www.uvt.ro/ro/zilele_portilor_deschise/.