Autorităţile franceze anunţă că susţin poziţia Marii Britanii în „cazul Skripal”

Franţa împărtăşeşte constatarea autorităţilor Regatului Unit cu privire la responsabilitatea Moscovei în otrăvirea fostului spion rus GRU Serghei Skripal în Marea Britanie, a declarat astăzi Preşedinţia franceză într-un comunicat, informează BFMTV, citată de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
În comunicat se menţionează că autorităţile Franţei au declarat joi că Parisul împărtăşeşte poziţia Marii Britanii în „cazul Skripal” cu privire la faptul că Rusia ar fi responsabilă de otrăvirea fostului agent rus GRU Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, informează BFMTV, care citează surse de la Palatul Élysée.
„Franţa împărtăşeşte opinia autorităţilor Regatului Unit şi exprimă solidaritatea cu aliatul său”, se mai specifică în comunicat. Surse de la Palatul Élysée au mai subliniat «importanţa respectării pe deplin a convenţiilor internaţionale semnate şi ralierea la lupta împotriva impunităţii pentru utilizarea armelor chimice».
Amintim că premierul britanic Theresa May a declarat recent că există posibilitatea implicării Rusiei în otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia.
Potrivit declaraţiilor făcute la 14 martie de premierul britanic, MAE al Marii Britanii va expulza 23 de diplomaţi ruşi din Regatul Unit. În replică, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia va recurge la contramăsuri şi că acestea nu vor întârzia./vdraguta/gioan

(www.russian.rt.com – 15 martie)