Elicopterele americane Black Hawk vor fi echipate, întreţinute şi modernizate la Romaero Băneasa

Elicopterele americane Black Hawk – cele mai utilizate din lume – vor fi echipate, întreţinute şi modernizate la Romaero Băneasa care devine centru unic pentru Europa Centrală. Unitatea va funcţiona în baza acordului de parteneriat semnat astăzi la Ministerul Economiei de compania Romaero cu firma SIKORSKY – parte al grupului Lockheed Martin. Directorul general al Romaero Băneasa, Remus Vulpescu, a declarat pentru Radio România Actualităţi, că parteneriatul deschide calea către crearea de noi locuri de muncă în ţara noastră:

Remus Vulpescu: Varianta de bază pe care o livrează fabrica este sub jumătate din valoarea financiară a elicopterului. Deci cea mai mare parte din ce va însemna un preţ de achiziţie de elicopter pregătit de misiune va fi adăugată în România, atât pentru elicopterele româneşti, cât şi pentru elicopterele celorlalte ţări din Europa Centrală. Ulterior, activitatea de întreţinere pentru aceste elicoptere va fi, de asemenea, în România, de asemenea, pentru toate ţările din Europa Centrală, deci un mare număr de locuri de muncă, o mare oportunitate de specializare, de dezvoltare profesională pentru tinerii români şi, vreau să mai subliniez un aspect, vorbim de o aeronavă cu un orizont de utilizare cel puţin până în anul 2050. Deci vorbim în viitor de cel puţin 30 de ani.

Realizator: La rândul său, Eric Schreiber, vicepreşedinte al firmei Sikorsky, s-a arătat convins de succesul de care se va bucura noul centru deschis în ţara noastră.

Eric Schreiber: Suntem încântaţi să avem un astfel de centru pentru eliciptere Black Hawk în România. Este o ocazie o ocazie atât pentru compania Sikorsky, cât şi pentru Romaero. Am reuşit să echipăm elicopterele pentru diferite misiuni în multe ţări din lume. Sunt convins vă vom face cu succes acest lucru şi în România.

Realizator: Dintre echipamentele produse de grupul Lockheed Martin, din care face parte şi compania Sikorsky, forţele Armate Române exploatează cu succes avioanele de luptă F-16 şi cele militare de transport C-130 Hercules. Acestea, împreună cu elicopterul Black Hawk, vor fi prezente la o expoziţie internaţională care va avea loc în luna mai în incinta Romaero./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 martie